Madiba A to Z – Mandela: Long Walk to Freedom

I går havde spillefilmen: “Mandela: Long Walk to Freedom” USA-præmiere i NY og LA – og på mandag er jeg inviteret til udgivelsesreception på Danny Schechters nye bog: “Madiba A to Z” om Nelson Mandelas mange ansigter. Men da jeg ikke lige sådan umiddelbart kan komme forbi Manhattan, må jeg nøjes med at læse mig til både det ene og det andet. Jeg har f.eks. læst, at filmen vil få præmiere i Danmark 23.1.14. Gennem de seneste 3-4 år har Danny fulgt optagelserne i Sydafrika og har produceret en 3 timer lang TV-dokumentar om tilblivelsen. På mandag udgives så bogen, som er en alfabetisk portrætrække bygget på Dannys personlige forbindelser med Mandela gennem 40 år og på skudsmål fra en række af de personer, som har fulgt Madibas såvel private som offentlige liv.

www.madibabook.com

Pia Raug